Saturday, March 1, 2014

Защо съм част от ДЕОС?

Днес раждаме политическо движение ДЕОС - Движение за европейско обединение и солидарност.
Защо го правим?
Защото имам мечта. Мечтая да живея в България. Мечтая да живея щастливо и достойно. Мечтая децата ми да се завръщат в България. И когато сме у нас и по света - с гордост да казваме "ние сме българи, ние сме европейци".

Мечтая да живеем с високо вдигнати глави, да се усмихваме, да дишаме с пълни гъдри. Тук.

Мечтая за България, в която сме свободни и с удоволствие играем, учим се, работим и живеем. Ние сме пълни с енергия, сила, спокойствие. Мечтая за България с чиста природа, удобни градове и села, модерна инфраструктура.

Аз съм част от група Българи, които споделяме мечтите си.
Ние виждаме какво се случва около нас - боли ни да срещаме по улиците в градовете и селата ни хора, на които постоянно се обясвнява как те не могат сами. Как политиците ще ни оправят. Ей сега. Утре, ако не днес.

Източник: wikipedia

Ние от ДЕОС искаме промяна. И ще работим за нея. Ала промяната започва от всеки един от нас. Силата не е в политиците. Тя е във всеки един горд българин! В мен и в теб!

Как да се променим?
Като посеем семената на промяната в няколко ключови области - образование, правоприлагане, икономика. Като създадем заедно инструментите, с които да отгледаме промяната - и да ги оставим в ръцете на всички българи.
Защото вярвам, че силата и волята да сме различни, да живеем по-добре е във всеки от нас.

Пълни сме с идеи - може да ги наречете щури, иделистични, или пък, реалистични, правилни. Каквито и етикети да им слагаме, те са просто идеи. Ние ги смятаме за възможни. В ДЕОС не сме монополисти на идеите.
Излагаме ги пред пред всички, и ви каним да дадете своите.
И които идеи намерим за най-добри, да запретнем ръкави, и да ги случим.
Заедно. Само заедно можем.

Идните дни ще пиша за някои от тези идеи. И как мислим да ги случим. Четете ни.

А до тогава, Честита Баба марта, и нека всички сме здрави и усмихнати!

No comments: